Nandu hordozókendő, Mei Tai
Monapel mosható pelenkák
HUN | ENG


Manókboltja.hu webáruház a Gyerekekért

BIO Leszoktató pelenka

A pelenkás korszak vége felé minden gyermeknél elérkezik egy időszak, amikor már jelzi, ha pisilnie vagy kakilnia kell. Ilyenkor még előfordulhat, hogy mégsem sikerül elérni a bilit vagy a WC-t, és átázik a ruházat.

A szobatisztaság gyakorlását a pelenka akadályozhatja, mert a gyermek nem tudja önállóan levenni és felhúzni. Az eldobható bugyipelenkákat ugyan könnyen fel és le lehet húzni, azonban nagy nedvszívásuk miatt a gyermek nehezebben köti össze a pisilés és a kakilás ingerét és annak eredményét. Az eldobható pelenkák használatának elterjedésével egyértelműen több hónappal kitolódott a szobatisztaság elérése.

A Monapel Leszoktató Pelenka tökéletes megoldás erre az időszakra. Kialakítása miatt könnyű le- és felhúzni, így a gyermek egyedül is el tudja végezni a dolgát, mint a felnőttek. Ez nagy sikerélmény a számukra. Ha mégis becsurrannának, akkor nem ázik át a ruha, mivel a leszoktató pelenka belső része egyrészt felszívja a nedvességet, másrészt a külső borítása egy vízzáró lélegző anyag, amely megakadályozza az átnedvesedést. Ugyanakkor elegendő nedvességérzetet biztosít, így segíti a gyermeket a szobatisztaság tanulásában.

Mivel mosható, tartós termék, így anyagilag is nagy könnyebbség az eldobható pelenkákhoz képest.

ANYAGA, FELÉPÍTÉSE

Összetétel: 100% pamut belső, 100% poliészter nedvszívó mag a belsejében, a külső lélegző, vízzáró borítás: 55% poliészter, 45% poliuretán. A belső, bőrrel érintkező anyag puha flanel, amit minősített ÖKO fonalból készítünk. A vízzáró anyag, lélegző, antibakteriális, minősített ÖKO alapanyag. A derékrésznél a különleges, selymes, puha, finom szegőanyag vízzáró, így a nedvességet nem vezeti ki a ruhára. Bőr- és bababarát termék.

HASZNÁLATA

A Monapel Leszoktató Pelenkanadrág tulajdonképpen átmenet a pelenka és a bugyi között. Attól a kortól kezdve ajánlott, amikor a gyermek érett a szobatisztaságra, azaz jelzi amikor vécére kell mennie. Nem használható pelenkaként, nappalra ajánlott. Mivel leszoktató nadrág, ezért bepisilés vagy bekakilás után cserélni kell. Éjszakára, ha még bepisil a gyermek, továbbra is a nadrágpelenka használható. Éjjeli időszakra akkortól ajánlott a leszoktató pelenka, amikor reggel már szárazon ébred a kicsi, de még előfordul, hogy becsurran, amíg eléri a WC-t.

MÉRETEK

A Monapel leszoktató pelenkák több méretben készülnek. A méretválasztásnál a súlyhatárok segítenek. A megfelelő illeszkedés érdekében érdemes a gyermek súlyát lemérni, és az annak megfelelő pelenkát választani.
M 13-15 kg
L 15-17 kg
XL 18-20 kg

AJÁNLOTT MENNYISÉG

A szükséges mennyiség egyedileg változó, attól függően, hogy milyen gyakran fordul elő "baleset" a szobatisztává válás során. Lehet, hogy akár egy-két darab is elég, de lehet, hogy többre lesz szükség. Termékünk egy darabos kiszerelésben vásárolható.

KEZELÉSE

Az új pelenkákat az első használat előtt ki kell mosni. Érdemes többször, akár kétszer, háromszor is kimosni, hogy elérje a legnagyobb nedvszívó képességét.

A Monapel Leszoktató nadrágpelenkákat elegendő 40fokon mosni. Moshatóak 60 fokon is, de az alacsonyabb hőfokon történő mosás kíméletesebb, növeli a pelenka élettartamát. A legtöbb, kereskedelmi forgalomban kapható általános mosószer megfelelő. Környezetbarát mosási tanácsaink a mosási tippek menüpont alatt találhatóak. Kifőzni, főzőprogramon mosni tilos!

Vasalni nem kell és nem is szabad! A magas hőfokú mosás, illetve a vasalás tönkreteszi a pelenka gumírozását, a vasalás megolvaszthatja, deformálhatja a tépőzárat és a külső anyagot. Nem szabad erőteljes dörzsölésnek kitenni, valamint kicsavarni és sugárzó hő hatásának kitenni (pl. fűtőtest, tűző nap, stb.).

Vegytisztítani és fehéríteni tilos! Klórmentes, aktív oxigént tartalmazó áztató- és mosószereket használjon! (A klór tartalmú szerek pl. Hypo, Florasept, Domestos roncsolják az anyag szálait, a gumit, valamint a vízzáró bevonatot, így megrövidítik élettartamát.) Mosás előtt a pelenkák hátsó részén lévő tépőzárat vissza kell hajtani! A mosóhálóban történő mosás kíméli a pelenkákat, növeli az élettartamukat.

A pelenkákat mosásig enyhén ecetes vízben tárolja (10 l vízhez kb. 1 dl 15-20% ecet).

BIO Leszoktató pelenka

BIO Leszoktató pelenka

BIO Leszoktató pelenka

BIO Leszoktató pelenka

BIO Leszoktató pelenka


Monapel ÖKO mosható pelenkázás

© 2000 - 2020 - monapel.com - Mosható pelenka, Úszópelenka, Pelenkázási kiegészítők, Szoptatási kiegészítők, Leszoktató pelenka