Nandu hordozókendő, Mei Tai
Monapel mosható pelenkák
HUN | ENG


Manókboltja.hu webáruház a Gyerekekért

ÖKO és BIO Praktika Klasszikus pelenka belső

A ÖKO és BIO Praktika Klasszikus pelenka belső (amely tartalmaz 1 db Praktika nedvszívó pelenkabetét) korszerű és pihe puha. Mérete patentokkal állítható, így újszülött kortól szobatisztaságig használható (Kb. 3,5Kg-tól 15 Kg-ig). A patentok segítségével mini, midi és maxi méretekre állítható. Így, ahogy a baba növekszik, nem kell nagyobb méretű pelenkákat vásárolni.

Könnyen feladható a gyermekre. Tépőzárral záródik, így a baba pocakméretének megfelelően állítható. Hátul a derékrész gumírozott, így kényelmes a babának.

A comboknál gumírozott, így jól illeszkedik, az anyag védőgátat alkot. Anyaga puha flanel kívülről és öko vagy biopamut fleece belülről, ami selymes érzés a baba bőrének. A bevarrt nedvszívó magnak köszönhetően nedvszívása a többszöröse a hagyományos textilpelenkáénak (min. 550ml). A pelenka belsőhöz külön vásárolható egy ÖKO vagy BIO pamut betét, amelynek segítségével szabályozható a pelenka nedvszívása attól függően is, hogy fiú, vagy lány használja. A ÖKO és BIO Praktika pelenka belsőhöz vízzáró külső használata szükséges.

MÉRETÁLLÍTÁS

A pelenka patentokkal állítható 3 féle méretre.

ANYAGA

Összetétel: 100% pamut külső borítás és 100% öko vagy bio pamut belső borítás, 100% poliészter nedvszívó mag a pelenka belsejében. A belső borítás és a ÖKO vagy BIO betét bőrrel érintkező anyaga fehér, puha öko vagy bio pamut, amit minősített ÖKO vagy BIO alapanyagból készítünk.

A bevarrt nedvszívó mag nagy nedvszívású bőrbarát poliészter anyag. A baba bőrével csak természetes, tiszta öko vagy bio pamut anyag érintkezik, ez a kombinációval biztosított a nagyobb nedvszívás és a mosás utáni gyors száradás.

A pelenkák alapanyagait lehetőség szerint magyar forrásokból szerezzük be. Minden alkatóelem, bőr- és környezetbarát, jó minőségű anyag. A pelenka a tartóssága miatt, gondos használat mellett, akár több gyermeket is kiszolgál.

HASZNÁLATA

A Monapel ÖKO vagy BIO Praktika pelenkához vízzáró külső, MonaWrap Plus (3-15 kg) és/vagy MonaWrap Maxi (15-20 kg) használata szükséges. A pelenka méretét a baba méretének megfelelően kell beállítani a patentokkal.

A ÖKO vagy BIO Praktika Klasszikus pelenka belsőhöz vásárolható plusz ÖKO vagy BIO Praktika nedvszívó pelenkabetét segítségével szabályozható a nedvszívás. Kisfiúknál inkább előre kell helyezni, míg kislányoknál középre. A ÖKO és BIO betétet újszülötteknél még nem kell használni, legfeljebb éjszakára. Általában 3 hónapos kortól a megnövekedett mennyiségű táplálék miatt már szükség van rá. Nagyobb gyermekeknél éjszakára szükség lehet 2 db betét használatára. A szilárd szennyeződések könnyebben eltávolíthatóak Monapel Eldobható papírbetét használatával.

ELŐNYEI

A pelenka mérete állítható, így nem kell újabb készletet vásárolni, ahogy növekszik a baba. 3 méretben állítható, mindig a baba méretének megfelelően.

A pelenka külsőt külön kell a pelenkára ráadni. Ennek előnye, hogy választható többféle külső is és gyorsabb a száradás. Másrészt olcsóbb így a pelenkázás, hiszen pelenka külsőből sokkal kevesebb is elég, mint a pelenkabelsőből.

SZÍNVÁLASZTÉK

A Monapel BIO Praktika pelenkabelsők kék, zöld és sárga színekben kaphatóak, az ÖKO Praktika nyers színben kapható. Az aktuális választék megtekinthető a webáruházban.

AJÁNLOTT MENNYISÉG

Az ajánlott készlet 15-20 db a mosási és szárítási lehetőségektől függően. A napi pelenkamennyiség 2-3-szorosára van szükség. Azaz napi kb. 5-6 pelenkával és kétnaponkénti mosással számolva a második nap 10-12 pelenka kerül a mosásba, és másnapra még szükség lesz további 5-6 pelenkára, amíg megszárad a mosás. Így jön ki a 15-18 db. Biztonsági ráhagyással 20 db. Ez általában már ki is tesz egy mosást. Persze több pelenkával megoldható a ritkább mosás, pl. háromnaponként. Ehhez kb. 20-25 db-ra van szükség. Mivel a pelenka mérete állítható, így a baba növekedésével méretváltáskor nem kell újabb pelenkákat vásárolni.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

Az új pelenkákat az első használat előtt ki kell mosni. Érdemes többször, akár 2-szer, 3-szor is kimosni, hogy elérje a legnagyobb nedvszívó képességét. A ÖKO és BIO Praktika pelenkabelsőket elegendő 40 vagy 60 fokon mosni.

Kifőzni, főzőprogramon mosni tilos! Vasalni nem kell és nem is szabad! A magas hőfokú mosás, illetve a vasalás tönkreteszi a pelenka gumírozását, a vasalás megolvaszthatja, deformálhatja a tépőzárat és a patentokat.

Vegytisztítani és fehéríteni tilos! Klórmentes, aktív oxigént tartalmazó áztató- és mosószereket használjon (A klór tartalmú szerek pl. Hypo, Florasept, Domestos roncsolják az anyag szálait, így megrövidítik élettartamát.)! Mosás előtt a pelenkák hátsó részén lévő tépőzárat vissza kell hajtani és a patentokat szét kell nyitni. A pelenkákat mosásig enyhén ecetes vízben tárolja (10 l vízhez kb. 1 dl 15-20% ecet).

A Monapel eldobható papírpelenkabetét használatával a szilárd szennyeződések könnyen eltávolíthatók.

ÖKO és BIO Praktika Klasszikus pelenka belső

ÖKO és BIO Praktika Klasszikus pelenka belső


Monapel ÖKO mosható pelenkázás

© 2000 - 2020 - monapel.com - Mosható pelenka, Úszópelenka, Pelenkázási kiegészítők, Szoptatási kiegészítők, Leszoktató pelenka